Я вже зареєстрований

Перейти до інформації та послуг у вашому персональному кабінеті.

Я ще не реєструвався

Ви не користуєтесь нашим інструментом? Зв'яжіться з нами, ми допоможемо вам у  будь-який час!

Кукурудза як вуглецевий поглинач

Кукурудза як вуглецевий поглинач

Дізнайтесь більше

Агроекосистеми сприяють глобальним викидам парникового газу, в основному, в результаті окиснення, використання синтетичних добрив та обробітку ґрунту. Одночасно вони мають високий потенціал для зберігання великої кількості ґрунтового вуглецю. Сільське господарство має здатність трансформуватися від випромінювача CO2 до уловлювача CO2.

Його потенціал можна збільшити за допомогою високоврожайних культур таких як кукурудза, чергування сівозмін, адаптування методів вирощування, інтеграція покривних культур, внесення добрив або використання зелених добрив.

Кукурудза як культура має ряд переваг:

Кукурудза переробляє азот та органічні речовини (переважно вуглець) із ґрунту для синтезу в біомасу.
Вона допомагає видаляти вуглекислий газ з атмосфери і повертати його у вигляді кисню.
Кукурудза покращує запаси опадів та зимової вологи, які значною мірою викидає в атмосферу.

75% кукурудзи в Європі вирощується без зрошєння.

 

Як кукурудза зменшує парникові гази?

Один гектар кукурудзи поглинає від 4 до 8 разів
більше CO2, ніж він його виробляє.

Після збору врожаю солома, яка закладається в ґрунт, розкладається на гумус, що є гарантією родючості ґрунту та сховища для вуглецю. Наприклад, від 7,5 до 10 тонн стебла, соломи і коренів дають 1,1-1,5 тонни стабільного гумусу в ґрунті. Це являє собою запас від 450 до 600 кг вуглецю, або від 1 650 до 2 200 кг CO2-екв. гектар.

(Джерело: Арваліс 2020).

Це явище називають «вуглецевим поглиначем».

«Вищі врожаї збільшують накопичення вуглецю в ґрунтах»

Цей процес виробляє від 15 до 20 тонн біомаси на гектар, половина з яких має вигляд соломи та
коріння.

Агрономічні експерименти в групі MAISADOUR для передбачення
сільськогогосподарських практик завтрашнього дня.

Спільно з експертами MAISADOUR GROUP та фермерами, було створено 6 агрономічних дослідних ділянок 9 років тому, щоб наблизити сільськогосподарські системи до сталого використання ресурсів.

Сьогодні тестуються 5 напрямків сільського господарства:

Обробіток ґрунту
Системи вирощування
Контроль та зменшення використання азоту
Використання органічних добрив

Стратегія міжрядкової культивації (контроль
бур'янів)

Одна з цілей – знати, де знаходяться наші фермери сьогодні щодо збереження вуглецю та викидів парникових газів та запропонувати рішення, щоб отримати більше вуглецевих запасів у майбутньому.

Це також є стратегічними цілями MAS Seeds щодо інтеграції покривних культур та агроекологічних рішень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 



 

Зерно Насіння кукурудзи

A lire aussi

Кукурудза на силос

Кукурудза на силос – поживні якoсті та енергетичний профіль

Силос

Читати публікації
Продуктивніше виробництво метану з гібридами кукурудзи

Продуктивніше виробництво метану з гібридами кукурудзи

біогаз

Читати публікації
Особливості вирощування високоолеїнового соняшника

Особливості вирощування високоолеїнового соняшника

Зерно

Читати публікації